Skip to content

Behang verwijderen

Het ligt natuurlijk aan de staat van de woning, maar het komt vaak voor dat het oude behang verwijderd moet worden. Verkeerd de woning nog in een goede staat? Dan komt het ook weleens voor dat het behangpapier niet verwijderd hoeft te worden van de verhuurder. Wel kleven hier een aantal voorwaarden aan. Lees verder voor meer informatie over oude behang in een woning.

ONTRUIMING PLANNEN
Snel ontruiming aanvragen

Behang verwijderen tijdens een woningontruiming

Zoals eerder aangegeven komt het weleens voor dat het oude behang verwijdert moet worden, maar dit is niet altijd het geval. In de volgende gevallen mag het oude behang vaak van de verhuurder blijven zitten:

  • Wanneer het niet beschadigd is
  • Wanner het niet verkleurd is
  • Wanneer je er nog goed overheen kunt schilderen

Wel moet de verhuurder hier zelf over oordelen, want mocht het oude behang verwijderd moeten worden kunt u dat ons het beste zo snel mogelijk laten weten zodat wij dit goed voor u kunnen verzorgen. Het kan soms ook voorkomen dat de verhuurder om nieuwe behang vraagt voor de muren.

Het verwijderen van behang na een woningontruiming

De eerste stap die genomen moet worden is natuurlijk het behang verwijderen. Wanneer dit niet op de juiste manier gedaan wordt is het geen fijne klus om te doen. Er zijn meerdere manieren waarop u behang los kunt krijgen. Hoe u te werk moet gaan heeft te maken met wat voor soort behang er gewerkt moet worden. Als deze klus niet op de correcte manier wordt gedaan is de kans op beschadigingen erg groot.

Afweken van behang

De meest traditionele manier om behang te verwijderen is door het papier los te weken. Hiervoor heeft u geen speciale machines nodig en kun u makkelijk behang verwijderen. Het behang weken kunt u doen met een emmer water en hierbij kunt u een speciaal weekmiddel bij toevoegen. Vergeet de spons ook niet! Wel moet u alles goed afschermen, want anders is er kans op waterschade. Een gouden tip voor behang verwijderen is om warm water met een paar druppels afwasmiddel te gebruiken. Op deze manier kunt u het behang ook bevochtigen. Laat wel het water een paar minuten intrekken. Zo wordt het zacht waarna het behang verwijderen kan beginnen. Hiervoor kunt u een spatel gebruiken.

Behang afstomen

Een andere manier om behang te verwijderen is door het afstomen van het behangpapier. Dit doe je met behulp van een stoomapparaat. Deze kun je vaak kopen of huren bij een bouwmarkt. Wanneer je met het apparaat over de muren bent geweest kun je het behang verwijderen met een spatel of héél voorzichtig met een plamuurmes. Op deze manier laat het papierbehang snel los.

Vinylbehang

Vinylbehang is natuurlijk waterdicht en dit type behang kunt u dus helaas niet verwijderen door het op een normale manier te weken. Wat u wel kunt doen is gaatjes in het behang maken. Dit kunt u doen met een prikroller. Op deze manier kan het behang doorweekt worden en kan het water via de bovenste laag met gaten de lijm bereiken.

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang is een stuk moeilijker te verwijderen. Ook vergeleken met het vinylbehang. Dit komt vanwege het feit dat de speciale lijm die gebruikt wordt erg sterk is en daarom zit deze goed vast aan het pleisterwerk. De lijm die gebruikt wordt heet glasvezellijm. Waar ook vaak voor gekozen wordt is om glasvezel over te schilderen met latexverf. Dit maakt het verwijderen van glasvezelbehang bijna onmogelijk, want dit zit goed vast. U moet erg goed oppassen wanneer u dit type behang wilt verwijderen, want er is een grote kans op beschadigingen wanneer dit niet op de juiste manier gebeurd. Veel mensen maken de fout om dit type behang eraf te trekken waardoor de muur beschadigt en u wilt natuurlijk beschadigingen voorkomen. Een betere optie bij glasvezelbehang is om het oppervlak te plamuren zodat men het kan overschilderen. Dit is een tijdbesparende keuze. Zo een make over met een dikke laag verf ziet namelijk niemand. Nieuw behang is in dit geval uiteraard niet nodig.

Kosten behang verwijderen

Het is erg moeilijk om een prijsindicatie te geven voor behang verwijderen. Dit heeft te maken met het feit dat elke woning in een andere staat verkeert en hierbij dus ook het verwijderen van behang hiervan afhangt. Zoals u eerder heeft kunnen lezen is het ook belangrijk om te weten om wat voor soort behang het gaat. Wij zoeken dit graag voor u uit en bespreken hierbij ook uw wensen. Nadat wij meer weten over de situatie kunnen wij u onze scherpe prijzen aanbieden.

Ontruimbedrijf inhuren?

U kunt het beste online een gratis offerte aanvragen. U zit dan niet meteen vast aan verplichtingen, maar kunt u zo wel de kosten bekijken. Wanneer u extra wensen heeft kunt u ook altijd telefonisch contact met ons opnemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bel nu
× How can I help you?