Skip to content

Grote gaten vullen muur

Grote gaten in een muur vullen kunt u niet zomaar doen. Hiervoor heeft u het juiste vulmiddel en menging, het juiste plamuurmes én de juiste techniek nodig. Helaas zijn het vullen van de gaten of een scheur in de muur niet de enige herstelwerkzaamheden die u tegen kunt komen in een woning.

ONTRUIMING PLANNEN
Snel ontruiming aanvragen

Waarom zijn herstelwerkzaamheden nodig?

Wanneer u gaat verhuizen of uw woning ontruimt wordt zult u de woning bezemschoon moeten opleveren. Dit betekent dat de woning geen enkele beschadiging mag hebben en het ook in de originele staat opgeleverd moet worden. Vergeet niet dat dit niet alleen het huis zelf betreft, maar bijvoorbeeld ook de tuin.

Woningontruimingsbedrijf

Voor het afwerken van muren of het uitvoeren van een reparatie is er niet alleen vakkundigheid nodig, maar is het ook belangrijk om dit netjes en op tijd uit te voeren. Misschien heeft u de kundigheid of de tijd niet. Dit is niet erg en volkomen normaal. U heeft het al zo druk met uw dagelijkse leven en wij begrijpen dat u geen tijd heeft voor dit soort werkzaamheden. Verder zijn er ook zaken als het verwijderen van vloeren of tapijten. Is er nicotineaanslag wat verwijderd moet worden. Al deze werkzaamheden eisen speciale materialen die alleen sommige woningontruimingsbedrijven in hun bezit hebben.

Woningontruimingsbedrijven en herstelwerkzaamheden

Vaak denken mensen dat woningsontruimingsbedrijven er alleen zijn om woningen te ontruimen, dus leeg te halen. Wij kunnen u vertellen dat dit echt niet zo is. Wij bij Spoed Ontruimings Service (SOS) zijn er ook voor het dichten van grote gaten en scheuren in muren of plafonds. Verder zijn wij er natuurlijk ook voor de andere werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden voordat een woning bezemschoon opgeleverd kan worden.

Opvullen van grote gaten in de muur

Een van de meest voorkomende herstelwerkzaamheden die erg ingewikkeld is is het vullen van gaten en scheuren in de muur. In de eerste instantie lijken deze beschadigingen klein, maar helaas wordt dit bij een oplevering niet als iets kleins gezien.

Wat er meestal gedaan wordt is de plafonds, hoeken en wanden vullen om zo de beschadigingen te herstellen. Soms wordt er ook een pleister of gipsplaten aangebracht. Soms heeft u droge bouwmuren waarbij het vulmiddel over de gehele muur, dus de totale oppervlak moet worden aangebracht om zo de oneffenheden weg te werken.

Welke vulmiddelen worden gebruikt?

Om de muren te vullen dient u wel gebruik te maken van het juiste vulmiddel. Wanneer u dit niet doet kan het voorkomen dat het vulmiddel krimpt en dit wilt u natuurlijk niet. U wilt een vulmiddel gebruiken waarmee u moeiteloos gaten mee kunt vullen. Hieronder leggen we het verschil tussen de twee verschillende soorten vulmiddel uit:

Kant en klare vuller

Dit vulmiddel verhardt erg snel en kan dus daarom het beste in dunnere lagen worden aangebracht. Dit vulmiddel kunt u ook het beste alleen gebruiken wanneer u kleine herstelwerkzaamheden aan de muur heeft. Denk hierbij aan het opvullen van de kleinere gaatjes en scheuren.

Poedervorm vullingen

Deze vullingen zijn gemaakt op basis van gips of cement. De vulling op basis van gips is eigenlijk geschikt voor alle oppervlakken. Wel moet u oppassen met vocht. De vulling op basis van cement wordt juist gebruikt in natte ruimtes en daarom is vocht voor dit vulmiddel geen probleem. Voor badkamers en keukens wordt echter een siliconen vulmiddel aangeraden.

Wanneer u grotere gaten, scheuren of andere oneffenheden moet opvullen kunt u het beste een vulmiddel in poedervorm gebruiken. Deze kunt u namelijk in dikkere lagen aanbrengen.

Een goede tip is om Alabastine sneldrogende muurvuller te gebruiken voor de kleinere werkzaamheden en de Alabastine grote gatenvuller voor de grotere scheuren en gaten.

Voorbereiding

U moet altijd het oppervlak waar u aan wilt werken voorbereiden. Kijk of het droog en stevig genoeg is. Is dit niet het geval? Dan moet u deze goed droog maken en om het steviger te maken komt er soms pleisterwerk aan te pas. Zo verwijdert u ook meteen alle losse stukjes en creëert u een egale muur.

Verwijder ook met behulp van een tang eventuele schroeven of spijkers. Soms is bij het verwijderen van een bepaalde schroef of spijker extra veel kracht nodig.

Wilt u dat het middel snel bindt? Dan kunt u de muur soms licht bevochtigen met een vochtige doek. Nadat alles is uitgehard kunt u het oppervlak en de wand egaliseren met een schuurspons door de laatste oneffenheden zachtjes weg te werken.

Zoals u hebt kunnen lezen is een simpel iets als de gaten in de muren vullen al een hele onderneming. Wij doen dit graag voor u.

De kosten voor herstelwerkzaamheden

Herstelwerkzaamheden van een woning zijn erg divers. Dit betekent dat wij geen kostenindicatie kunnen geven zonder de woning zelf bekeken te hebben. Wij moeten niet alleen kunnen zien wat er precies gedaan moet worden, maar wij moeten ook rekening houden met uw eventuele wensen.

Gratis offerte

Daarom raden wij u aan om bij ons via deze pagina een gratis offerte aan te vragen. Hierna nemen wij contact met u op om zo uw wensen door te nemen en alles te bespreken. Indien mogelijk maken wij een afspraak met u om de woning te bekijken.  

Ontruimbedrijf inhuren?

U kunt het beste online een gratis offerte aanvragen. U zit dan niet meteen vast aan verplichtingen, maar kunt u zo wel de kosten bekijken. Wanneer u extra wensen heeft kunt u ook altijd telefonisch contact met ons opnemen.