Skip to content

Huisontruiming

U zou het misschien niet verwachten, maar een huis ontruimen gebeurd vaker dan u denkt. Het is wel zo dat een woning ontruimen wettelijk gezien niet zomaar mag. Een huisontruiming mag in het geval van overlijden, maar is dit niet het geval? Dan is er een ontruimingsvonnis van de rechtbank nodig. In dit geval is er vaak een geschil tussen de huurder en verhuurder van een woning en wilt de verhuurder het huis leeghalen door middel van professionele huisontruiming.

ONTRUIMING PLANNEN
Snel ontruiming aanvragen

Huis ontruimen na overlijden

Bij een huisontruiming bij overlijden is de emotionele betrokkenheid van de nabestaanden vaak te groot om zelf de woning leeg te halen. Daarom kiest men in dit geval ook vaak voor professionele huisontruiming. Bij het inhuren van een ontruimingsbedrijf hoeft men zich ook geen zorgen te maken om persoonlijke spullen of waardevolle spullen, omdat u hier van te voren afspraken over kunt maken. Zo kunnen zij het huis leeghalen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken.

Waarom zou u ervoor kiezen om vakmannen in te huren?

Als u er in de eerste instantie over nadenkt zou u denken dat een huis ontruimen gemakkelijk is. Want wat heeft u nu bij een huisontruiming nodig? Niks speciaals toch? Iedere situatie is natuurlijk anders, maar wij kunnen u vertellen dat er vaak wel degelijk professionaliteit nodig is bij een woningontruiming. Een ontruimingsbedrijf dat is gespecialiseerd in het ontruimen van woningen, heeft ervaring met herstelwerkzaamheden en zij weten ook precies wat de schoonmaakwerkzaamheden zijn tijdens dit voor u anders emotioneel proces. Verder weten zij door hun ervaring met woningbouwverenigingen of makelaars ook hoe zij het huis na de huisontruiming moeten opleveren. Het is namelijk zo dat het huis leeggehaald moet worden, want zij moeten woning weer in originele staat, dus bezemschoon opleveren.

Schoonmaken

Na de huisontruiming moet ook gedacht worden aan herstelwerkzaamheden. Dit betekent dus dat niet alleen de inboedel verwijderd moet worden, maar zij moeten ook de vloeren, denk hierbij aan vloerbedekking en laminaat verwijderen. Soms is er bijvoorbeeld een situatie waarbij er veel gerookt is in het huis en dan moeten zij ook de nicotineaanslag verwijderen. Zo ziet u maar weer dat het allemaal iets ingewikkelder is dan alleen maar schoonmaken en is er gewoon echt persoonlijke aandacht en professionaliteit nodig bij een huisontruiming.

Professionele huisontruiming

Het leeghalen van het oude huis kan het beste overgelaten worden aan vakmannen. In deze moeilijke tijden (in het geval van overlijden) heeft u natuurlijk wel andere dingen aan uw hoofd. Waardevolle tijd wilt u natuurlijk niet verspillen. Bij het uitbesteden van een huisontruiming houden zij rekening met uw wensen en wordt alles van tevoren goed afgesproken.

Kosten van een huisontruiming

Een huisontruiming heeft geen vaste prijs. Dit heeft natuurlijk met verschillende factoren te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan of het een oude woning of een grote woning is. Grote huizen zorgen natuurlijk voor meer werk. Hoeveel afval en spullen er zijn, want kosten voor schoonmaak hangen hier natuurlijk ook vanaf.

Gratis offerte aanvragen

Het is verstandig om bij een huisontruiming online vrijblijvend een offerte aan te vragen. U zit dan niet meteen vast aan verplichtingen, maar kunt dan ook rustig de offerte nakijken. U kunt ook persoonlijk contact opnemen met SOS om uw wensen te bespreken. Doet u het liever online? Bij SOS kunt u ook online het formulier invullen en nemen zij zo snel mogelijk contact met u op. Op de gratis offerte zult u zien dat SOS met erg scherpe prijzen werkt.

Ontruimbedrijf inhuren?

U kunt het beste online een gratis offerte aanvragen. U zit dan niet meteen vast aan verplichtingen, maar kunt u zo wel de kosten bekijken. Wanneer u extra wensen heeft kunt u ook altijd telefonisch contact met ons opnemen.