Skip to content

Ouderlijk huis opruimen

Schakel onze efficiënte en zorgvuldige hulp in voor de ontruiming van een woning.

ONTRUIMING PLANNEN
Snel ontruiming aanvragen

Ouderlijk huis laten ontruimen

Wanneer uw ouders kleiner gaan wonen of komen te overlijden, blijft het oude huis achter. Dit huis zal of verkocht moeten worden of weer leeg en bezemschoon opgeleverd moeten worden aan de verhuurder. Kortom, het huis zal dus ontruimd moeten worden. Echter, voor het zover is, zullen nog heel wat stappen gezet moeten worden, helemaal wanneer het uw ouderlijk huis betreft en de binding met het huis dus groot is.

Het ontruimen van het ouderlijk huis neemt veel tijd in beslag. Er zijn veel herinneringen in het ouderlijk huis en aan de aanwezige boedel. Vele spullen die door uw handen gaan, roepen emoties op. Hierdoor zal het leegruimen van het huis van uw ouders vele malen langer duren dan wanneer u een externe partij inhuurt. Of het nu een huurwoning of een koopwoning betreft Spoed ontruiming service kan ten alle tijde worden ingeschakeld. Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende offerte. Tijdens de offerte bekijken we wat er in het huis staat en welke werkzaamheden verricht moeten worden. Vervolgens maken wij een schatting hoe lang we denken bezig te zijn met de ontruiming en geven wij u een prijsindicatie. Mocht u met ons in zee gaan, dan proberen wij u volledig te ontzorgen. U zorgt ervoor dat alle dierbare spullen uit het huis zijn voordat Spoed ontruiming service het ouderlijk huis ontruimd. Wanneer het een huurhuis betreft zorgt u ervoor dat de huur zal worden opgezegd. Gaat het om een koopwoning dan maakt u zelf afspraken met een makelaar. Vervolgens verwijdert Spoed ontruiming service alle meubels en overige boedel uit het huis. Er wordt getracht zo veel mogelijk te hergebruiken via de goede doelen waarmee Spoed ontruiming service samenwerkt. Eventuele veilingspullen worden voor u naar het veilinghuis gebracht en andere waardevolle spullen worden apart gehouden en na de ontruiming aan u teruggegeven. Nadat alle boedel uit het huis is gehaald wordt er begonnen met de afwerking van het huis. Vloerbedekking, laminaat, zeil en tegelvloeren worden zorgvuldig verwijderd. Alle spijkers en schroeven in de muren en plafonds worden verwijderd en de achtergebleven gaatjes worden netjes gedicht. Alle lampen worden verwijderd en de elektrapunten worden voorzien van een kroonsteentje. In principe verzorgt Spoed ontruiming service alle werkzaamheden die nodig zijn om het huis naar tevredenheid op te kunnen leveren aan de verhuurder of makelaar. Enkele voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het afbreken van eigen bouwwerken, schilderwerkzaamheden en opschonen van tuinen. Spoed ontruiming service verzorgt ook de voor en eindinspectie met verhuurder of makelaar, indien u dat wenst. Wij leveren dan alle sleutels van het huis in en nemen de meterstanden op. Vervolgens krijgt u van ons een mail met daarin de standen, zodat u deze aan de desbetreffende nutsbedrijven kunt doorgeven. Het opruimen van het huis van uw ouders wordt door Spoed ontruiming service tot in de puntjes geregeld. Volledig ontzorgen, dat is ons streven!

Kosten van het ouderlijk huis laten ontruimen

Het leeghalen van het ouderlijk huis door Spoed ontruiming service is niet kosteloos. Er zal een bedrag worden afgesproken voor de ontruiming en daarnaast zal er een bedrag worden doorberekend voor het storten van afval. Wij proberen zo veel mogelijk te hergebruiken maar helaas lukt dit niet altijd. Daarom zijn wij genoodzaakt de stortkosten door te berekenen aan de klant. De kosten van het leeghalen van een huis varieert dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de grootte van het huis, de hoeveelheid boedel die hierin staat en de werkzaamheden die in het huis moeten worden verricht aan de hand hiervan wordt er een prijs bepaald.

Tips ouderlijk huis ontruimen

Uw ouderlijk huis binnengaan nadat uw vader of moeder is overleden kan een zeer heftige en emotioneel zware gebeurtenis zijn. Echter komt er een moment dat u die drempel toch over moet en na zult moeten denken over wat te doen met de achtergebleven huisraad. Sommige mensen willen het liefst zo snel mogelijk het ouderlijk huis opruimen, anderen laten de ouderlijke woning het liefst zo lang mogelijk zoals het was. Voor beide manieren van verwerking is wat te zeggen, als er maar een plan is. De volgende tips kunnen u wellicht op weg helpen.

1. Het aanspreekpunt

Stel één persoon aan als aanspreekpunt. Hij of zij is dan verantwoordelijk voor de coördinatie rondom het leegruimen van het ouderlijk huis. Hierdoor is er minder kans dat taken blijven liggen of dubbel worden uitgevoerd.

2. Neem de tijd

Neem de tijd om goed na te denken over de eventuele verkoop van het ouderlijk huis en wat u wilt doen met de inboedel. Betreft uw ouderlijk huis een huurhuis? Bij een huurhuis is de wettelijke opzegtermijn na overlijden maximaal zes maanden. Zorg dat u eerst overzicht creëert, alvorens tot actie over te gaan.

3. Inventariseer de administratie

Verzamel zoveel mogelijk administratie, zoals; hypotheek, leningen, rekeningen en verzekeringen en licht deze instanties in. Daarnaast is het verstandig in kaart te brengen welke abonnementen of lidmaatschappen uw vader of moeder had, zodat deze kunnen worden opgezegd. Dit voorkomt onnodige kosten. Denk bijvoorbeeld aan abonnement op kranten of tijdschriften, telefoon/internet abonnementen of deelname aan loterijen.

4. Opzeggen van de huur of contact leggen met een makelaar

Het is niet verplicht om direct na overlijden de huur op te zeggen. Hiervoor geldt een wettelijke termijn van zes maanden waarbinnen de huur moet worden opgezegd. Hierbij moet u wel rekening houden met een opzegtermijn van één maand. Deze periode is niet verplicht! Wanneer u de huur heeft opgezegd, kunt u een datum afspreken voor de voorinspectie. Tijdens deze inspectie vertelt de verhuurder u precies hoe de woning opgeleverd dient te worden. Betreft uw ouderlijk huis een koopwoning? Schakel dan een makelaar in. Hij of zij kan u precies vertellen hoe de woning verkoop klaar gemaakt kan worden.

5. Verdelen van de inboedel

Ga met elkaar om de tafel over het verdelen van de inboedel. Loop desnoods een rondje met elkaar door de woning om aan elkaar aan te geven wat iedereen wil hebben. Heeft u er moeite mee om dingen weg te geven of weg te gooien? Vraag uzelf dan eens af: Heb ik er ruimte voor? Past het bij de rest van mijn inboedel? Kan ik er niemand anders blij mee maken?

6. Neem contact op met Spoed ontruiming service

De regiomanager komt graag bij u langs voor een vrijblijvende offerte. Tijdens het opmaken van de offerte worden alle werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd uitvoerig besproken. Vervolgens ontvangt u een offerte met de gemaakte afspraken.

Voordelen huis ouders laten ontruimen

  • Een vrijblijvende op maat gemaakte offerte
  • Tijdbesparend; voor u een hele onderneming, voor ons dagelijkse kost
  • Professioneel en kundig. Ervaren en erkende ontruimers, professionele materialen
  • 100% tevredenheids garantie
  • Respectvolle omgang met inboedel etc.
  • Milieubewuste en voordelige afvalverwerking
  • Hergebruik/recycling boedel
  • Samenwerking met verschillende goede doelen en instanties
  • Afspraak = afspraak

Ontruimbedrijf inhuren?

U kunt het beste online een gratis offerte aanvragen. U zit dan niet meteen vast aan verplichtingen, maar kunt u zo wel de kosten bekijken. Wanneer u extra wensen heeft kunt u ook altijd telefonisch contact met ons opnemen.

Bel nu
× How can I help you?