Skip to content

Vloer verwijderen

Tijdens een verhuizing of ontruiming is het soms noodzakelijk om de vloerbedekking te verwijderen. Dit komt door het feit dat een woning vaak bezemschoon opgeleverd moet worden. Dit betekent dus dat ook de oude vloer eruit moet. Het komt soms ook voor dat vloerbedekking gewoon mag blijven zitten en dus niet verwijderd hoeft te worden. Dit heeft vooral te maken met wat de verhuurder of makelaar wil. Een vloer laten verwijderen is een lastig klusje waar we u graag meer over vertellen.

ONTRUIMING PLANNEN
Snel ontruiming aanvragen

Vloer verwijderen; een specialistische klus

Het allereerste waar men aan moet denken is dat de vloer eruit moet voordat u een nieuwe vloer gaat leggen. U zult nu misschien wel denken dat dit heel logisch is, maar helaas is dit een veelgemaakte fout. Dit is niet goed voor de vloer en het kan ook zorgen voor bepaalde schimmelvorming. Het maakt ook niet uit wat voor vloerbedekking er ligt, want er zijn natuurlijk veel soorten vloeren. Dus of het nou tapijt, tegels, vloerbedekking of pvc vloeren zijn, een vloer verwijderen moet altijd op de juiste manier gebeuren. Wanneer wij beginnen met een vloer verwijderen zorgen wij er ook voor dat alle laatste resten van de oude vloer verwijderd worden. De vloer moet namelijk egaal zijn voordat er een nieuwe vloer overheen kan worden gelegd.

Hoe moet u beginnen met vloer verwijderen?

Wanneer u begint met een oude vloer verwijderen moet u wel rekening houden met een aantal zaken. Ten eerste is vloerbedekking vaak over het gehele oppervlak erg goed vastgelijmd. Zo een vloer laten verwijderen gaat dus niet zomaar. Soms moet er gebruik worden gemaakt van een tapijtstripper. Een pvc vloer verwijderen moet bijvoorbeeld ook gebeuren met een speciale stripmachine. Het is dus echt een taak voor specialisten. Wel kunt u ervan verzekerd zijn dat wij de taak goed uitvoeren. Om de sterke lijm te verwijderen en de vloer los te krijgen moet er op een speciale manier worden gewerkt. Een gelijmd parket bijvoorbeeld moet eerst losgeweekt worden. Er moet in dit geval dus gekeken worden of er gebruikt gemaakt is van wateroplosbare lijm. Dit is vaak niet het geval, dus moeten we in dit soort sitauties gebruik maken van afbijtmiddelen. Dit kan bijvoorbeeld ook zo zijn in het geval van extra verlijmd laminaat. Ook een oude houten vloer verwijderen kan om extra werkzaamheden vragen. Maar wees gerust, wij kunnen uw oude houten vloer verwijderd zonder dat u ook maar iets hoeft te doen. Afbijtmiddelen zijn erg agressieve middelen en daarom is het belangrijk dat de ruimte goed geventileerd wordt. Ook maakt ons personeel gebruik van speciale mondkapjes om zichzelf te beschermen tegen giftige stoffen. Verder moeten ook de handen door middel van handschoenen worden beschermd.

Tijdrovende klus

Zoals u eerder heeft kunnen lezen is een vloer verwijderen een tijdrovende klus die u het beste kunt overlaten aan mensen die gespecialiseerd zijn en goed met de juiste middelen overweg kunnen. Onze collega’s zijn gespecialiseerd in het verwijderen van diverse soorten vloeren. Denk hierbij aan vloerbedekking, tapijt, zeil of laminaat. De vloer eruit halen is dan ook geen gemakkelijke klus. Een betonnen vloer verwijderen kan bijvoorbeeld niet handmatig gedaan worden. Hiervoor zal een sloophamer nodig zijn.

Verder moet er ook voor gezorgd worden dat de vloer netjes egaal is nadat alles verwijderd is. Denk hierbij aan alle resten lijm en stukken van de oude vloer. Nadat de lijm is losgeweekt kunnen de laatste resten verwijderd worden met een verfkrabber. Na gebruik van een afbijtmiddel moet de oude vloer in stukken gesneden worden. Hiervoor is vaak een vlijmscherp machinaal mes nodig. Nadat de oude vloer in stukken is gesneden kan het vloer verwijderen beginnen. Alles moet nu echt van de grond verwijderd worden. Hierna wordt alles netjes opgeruimd en zullen onze collega’s het afvoeren naar de juiste locatie voor de juiste verwerking, want we willen natuurlijk wel milieuvriendelijk werken.

Vloerverwarming bij het verwijderen van een vloer

Het is erg belangrijk voor ons om te weten of er in uw woning vloerverwarming aanwezig is. U moet ons kunnen vertellen wat de ondervloer is en wat voor soort vloerverwarming er in uw woning is aangebracht. De vloerverwarming kan gestort of gefreesd zijn. Hoe meer u over de ondervloer weet hoe beter dit natuurijk is. Zo kunnen wij u namelijk beter van dienst zijn.

Als er inderdaad vloerverwarming aanwezig is kan deze ondanks onze zorgvuldigheid toch beschadigen. Vaak is dit het geval met een gefreesde vloerverwarming. Dan ligt deze namelijk niet diep genoeg in de grond of is het niet goed genoeg afgewerkt met de nodige middelen.

De gemiddelde kosten voor het verwijderen van de vloer

Wij kunnen u online niet zomaar een prijsindicatie geven met betrekking tot vloer verwijderen in uw woning. Waarom zult u nu denken? Uiteraard speelt de staat van de woning en de vloer een grote rol in de prijs. Nadat wij alles gecontroleerd hebben kunnen we kijken naar de wijze waarop wij moeten werken en kunnen wij u een glasheldere prijsindicatie geven. Natuurlijk bieden wij u ook een scherpe prijs.

Vloer verwijderen met Spoedontruiming Service

Moet u de vloer verwijderen en heeft u eventueel nog vragen? Denk hierbij niet alleen aan vragen over vloer verwijderen, maar wilt u bijvoorbeeld ook een nieuwe vloer leggen? Neem dan gerust contact met ons op, want wij kunnen u hierbij goed van dienst zijn.

Ontruimbedrijf inhuren?

U kunt het beste online een gratis offerte aanvragen. U zit dan niet meteen vast aan verplichtingen, maar kunt u zo wel de kosten bekijken. Wanneer u extra wensen heeft kunt u ook altijd telefonisch contact met ons opnemen.

Bel nu
× How can I help you?