Meteen naar de inhoud

Gemiddelde kosten woningontruiming

De gemiddelde kosten voor een woning ontruimen verschillen per situatie. Dit komt vanwege het feit dat een huis leeghalen gewoonweg afhankelijk is van diverse factoren. De prijzen voor een huis ontruimen hebben te maken met bijvoorbeeld de grootte van uw woning en de omvang van uw inboedel.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen voor het laten ontruimen van uw woning?

Een woning ontruimen kan niet zomaar gebeuren en daarom is het zo moeilijk om een precieze prijsindicatie te geven. De verschillende factoren die invloed hebben op de prijs zijn:

De type woning

Om gelijk een goed voorbeeld te geven is dat het ontruimen van een kleine seniorenkamer natuurlijk niet alleen sneller, maar ook gemakkelijker is. Dit zorgt er dan ook voor dat het goedkoper zal zijn. Een klein huis leeghalen betekent ook dat er minder ontruimers nodig zijn wat het ook weer voordeliger maakt, omdat maar een klein aantal ontruimers het huis leeghalen. De kosten voor bijvoorbeeld het ontruimen van een eengezinswoning liggen natuurlijk weer een stuk hoger, omdat het een grotere woning betreft.

Omvang inboedel

Vaak is het zo dat hoe groter het huis is, de omvang van de inboedel ook gelijk groter is. Dit is natuurlijk niet altijd het geval, want sommige mensen leven minimalistisch in een vila en sommigen sparen weer meer spullen ondanks dat ze in een kleine woning leven. Maar wanneer u een groot inboedel heeft zal er ook een grotere vrachtwagen nodig zijn. De stortkosten voor ons liggen dan ook hoger en we moeten veel meer ontruimers inzetten om alles in goede banen te leiden.

Ook is het zo dat wanneer er sprake is van een grote inboedel dat de kans groot is dat een deel van de spullen naar de stortplaats gebracht moet worden. De kosten voor het storten van puin en afval hebben te maken met het soort afval en ook de bereikbaarheid hiervan. Sommige stortplaatsen liggen namelijk zeer afgelegen.

U hoeft zich ook geen zorgen te maken over waardevolle items, omdat wij hierover van tevoren duidelijke afspraken met u maken. Zo kunt u met een gerust hart de woning laten ontruimen en hoeft u zich ook geen zorgen te maken over de spullen. Onze ontruimers gaan professioneel en discreet te werk óók met uw waardevolle spullen.

Bereikbaarheid van de woning

De bereikbaarheid van de woning kan ook de prijs beïnvloeden. Wanneer een woning lastig bereikbaar is, denk hierbij aan een druk stadscentrum dan kunnen de kosten ook oplopen. Of als u in een appartement woont waarbij het nodig is om te werken met een verhuislift. Ook is er in bijvoorbeeld een druk stadscentrum een parkeervergunning nodig die wij als bedrijf moeten regelen.

De meeste ontruimers rekenen ook voorrijkosten bij een bepaald aantal kilometers.

Spoedontruiming

Bij een spoedontruiming wordt er gewerkt met een eventuele spoedtoeslag. Soms dienen ontruimingen binnen enkele dagen (of zelfs 24uur!) te gebeuren. Een goed voorbeeld hiervan is een seniorenwoning ontruimen na overlijden. Deze kamer dient dan gereed gemaakt te worden voor een nieuwe bewoner. Omdat dit met spoed dient te gebeuren kunt u het beste een ontruimingsbedrijf inschakelen. Bij spoedontruimingen werken wij uiteraard met een toeslag, omdat wij onze hele planning moeten omgooien. Dit wordt in rekening gebracht met de uiteindelijke kosten.

De woning opleveren

De woning moet natuurlijk ook bezemschoon worden opgeleverd bij de verhuurder of makelaar. Dit kunt u zelf doen, maar u kunt er ook voor kiezen om het uit handen te geven wanneer u het hier te druk voor heeft. In dit geval zullen onze ontruimers de woning bezemschoon opleveren bij de verhuurder en verzorgen zij ook de overdracht.

Extra kosten

Wanneer een woning bezemschoon opgeleverd moet worden betekent dit ook dat het ontruimingsbedrijf te maken zal hebben met extra werkzaamheden. Deze extra werkzaamheden kunt u uiteraard zelf uitvoeren, maar vaak is er vakkundigheid nodig en met onze jarenlange ervaring kunnen wij dit makkelijk voor u uit handen nemen. Door deze extra werkzaamheden kunnen de kosten van een woningontruiming wel oplopen.

Gemiddelde kosten woningontruiming

Zoals u heeft kunnen lezen is het erg moeilijk om de gemiddelde prijs te noemen van een woningontruiming zonder enige achtergrondinformatie. De exacte kosten zullen namelijk erg afhangen van uw situatie en persoonlijke wensen.

Bespaartips voor het goedkoop ontruimen van uw woning

Wij begrijpen dat u de kosten voor het ontruimen van uw woning zo laag mogelijk wilt houden en daarom hebben wij een een aantal handige bespaartips voor u zodat u kunt besparen op de kosten:

U kunt kiezen voor het zelf afvoeren van afval en puin. Maar let wel op dat u hiervoor de juiste benodigdheden hebt, zeker wanneer de woning sterk vervuild is. Ook kunt u zelf helpen om zo minder ontruimers in te huren. Wel moet u dan rekening houden met orders van het ontruimingsbedrijf. En de laatste gouden tip die wij u willen meegeven is dat u ook uw inboedel kunt laten opkopen. De waarde van uw inboedel wordt dan van de rekening afgetrokken. Met deze tips houdt u de gemiddelde kosten van een woningontruiming laag.

Als u kiest voor een van de bespaartips is het wel belangrijk om te weten dat u veel tijd kwijt zult zijn aan de deze kleinere werkzaamheden. Wanneer u ervoor kiest om het door een woningontruimingsbedrijf uit te laten voeren hoeft u zelf nergens meer naar om te kijken.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Zoals u heeft kunnen lezen hebben de kosten voor een woningontruiming te maken met verschillende factoren. Als u de exacte prijs wilt weten voor het ontruimen van een woning dan kunt u het beste een gratis offerte aanvragen bij een goedkoop ontruimingsbedrijf als Spoedontruiming Service. Hierin staat dan een duidelijke prijsindicatie.

Van ons ontvangt u na aanvraag een scherp geprijsde offerte en kunnen wij zo snel mogelijk beginnen met de woning ontruimen tegen een scherpe prijs. En vergeet niet dat wij ook inboedel opkopen!

nv-author-image

Alex Rami

Alex is in zijn leven (34 jaar) al 12 keer verhuisd. Jong geleerd, oud gedaan zeggen ze. Door alle verhuiservaring heeft Alex handige hacks om de verhuizing nog soepeler te laten verlopen.