Meteen naar de inhoud

Huis leeghalen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is natuurlijk een moeilijke periode. Familie en andere nabestaanden hebben het dan ook druk met andere zaken, zoals bijvoorbeeld de uitvaart van de overledene regelen. Men wil zich natuurlijk helemaal niet bezig houden met een huis ontruimen en dat begrijpen wij volkomen.

Woning ontruimen na overlijden

Zoals u eerder heeft kunnen lezen is een huis leeghalen na overlijden voor de nabestaanden erg moeilijk. Ook is de emotionele betrokkenheid hiervoor te groot en hebben zij teveel waardevolle herinneringen aan de plek. Het klopt dat de erfgenamen verantwoordelijk zijn voor het huis leegruimen, maar dit betekent niet dat het niet uit handen kan worden gegeven. Daarom kiest men er vaak voor om een professioneel ontruimingsbedrijf in te huren voor de ontruiming.

Hoelang heeft u de tijd om een woning te laten ontruimen na overlijden?

Een woning moet na overlijden ontruimd worden. Hoe snel dit moet gebeuren hangt natuurlijk af van de situatie. Betreft het een koophuis van de overledene? Dan zult u niet te maken hebben met voorwaarden en druk van een verhuurder of woningbouwvereniging. Wel zullen de kosten voor de woning blijven doorlopen en dit wilt u natuurlijk niet. Bij een huurwoning zult u te maken krijgen met voorwaarden en tijdsdruk, omdat de woning binnen een bepaalde tijd opgeleverd dient te worden. Vaak heeft u in dit geval tussen de 5 á 7 dagen de tijd.

Zorgzaam met inboedel

Men hoeft zich ook geen zorgen te maken over de waardevolle spullen of inboedel van de overledene, omdat hier duidelijke afspraken over worden gemaakt. Zijn er nog extra waardevolle spullen of belangrijke documenten die later worden aangetroffen? Dan nemen wij altijd meteen contact met u op. Onze ontruimers zijn namelijk erg professioneel en discreet en gaan daarom op een respectvolle manier met uw dierbare spullen om. Alles met betrekking tot de inboedel gebeurt met de uiterste respect.

Kosten huis leeghalen

Een huis leeghalen na overlijden betekent altijd dat de woning bezemschoon opgeleverd moet worden. Dit is een arbeidsintensieve klus. Verschillende factoren beïnvloeden de kosten van een woningontruiming na overlijden. Inboedel speelt natuurlijk een grote rol. Verder is het belangrijk om te kijken naar of het een grote woning betreft of de woning zich in een druk stadscentrum bevindt etcetera. De extra bijkomende kosten voor een huis leeghalen na overlijden hebben verder te maken met extra werkzaamheden.

Het is meer dan alleen een woning leeg maken

In de eerste instantie is een huis leegruimen na overlijden hetzelfde als ieder ander woningontruiming. Dit betekent dat wij pas klaar zijn als de woning weer in originele staat verkeerd. Leeghalen na overlijden is dus niet alleen het ontruimen van de woning. Ook roepen de spullen veel dierbare herinneringen op bij de nabestaanden en is het daarom erg belangrijk om hier duidelijke afspraken over te maken.

Verder is in dit geval de woning leegruimen dus helaas niet genoeg en zijn er ook extra werkzaamheden waar wij ons mee bezig moeten houden. Zoals eerder aangegeven moet de huurwoning in originele staat worden opgeleverd conform de voorwaarden van de verhuurder. Een koopwoning moeten wij ook weer verkoopklaar maken. Dit betekent dat wij herstelwerkzaamheden moet uitvoeren, moeten schoonmaken en alle vloeren moeten verwijderen.

Kosten woningontruiming

Omdat een huis leeghalen na overlijden zoveel werkzaamheden met zich meebrengt is het erg moeilijk om hier een precieze prijsindicatie van te geven. U kunt het beste een gratis offerte aanvragen met betrekking tot een huis leegruimen. Dit is uiteraard helemaal vrijblijvend! Ook kunt u telefonisch contact opnemen met Spoedontruiming Service. Zo kunnen wij uw wensen bespreken om de gemiddelde prijs aan te geven. Het huis laten leeghalen door professionals zal u veel werk schelen.

nv-author-image

Alex Rami

Alex is in zijn leven (34 jaar) al 12 keer verhuisd. Jong geleerd, oud gedaan zeggen ze. Door alle verhuiservaring heeft Alex handige hacks om de verhuizing nog soepeler te laten verlopen.