Skip to content

Woningontruiming Noord Holland

Een woningontruiming in Noord-Holland. Het gebeurd vaker dan u denkt. Een woningontruiming is nodig wanneer het huis opgeleverd moet worden. In dit geval moeten wij de woning ook bezemschoon opleveren.

ONTRUIMING PLANNEN
Snel ontruiming aanvragen

Waarom Spoed ontruiming service

Altijd goedkoper dan de woningbouw

Ook in de avonduren en in het weekend

Landelijk en flexibel inzetbaar

Spoedontruiming specialist

Vrijblijvende offerte aanvragen

24 uurs beschikbaarheid

Servicegericht en planmatig

Geen voorrijkosten

Woningontruiming Noord Holland

Wanneer moet iemand dit doe dan? Zult u uzelf nu misschien afvragen. Er zijn verschillende soorten ontruimingen. Deze verschillende soorten ontruimingen gaan wij verder op deze pagina met u bespreken. Heeft u binnenkort of misschien op dit moment een woningontruiming nodig?

Dan bent u bij Spoedontruiming Service (SOS) op het goede adres. Wij zijn al jaren actief en ontruimen in Noord-Holland is voor ons dan ook geen enkel probleem.

Waarom moet een woning ontruimd worden?

In Noord-Holland worden er dagelijks meerdere woningontruimingen uitgevoerd. Hierbij moeten de ontruimingsbedrijven het huis leeghalen en bezemschoon opleveren. Maar waarom moet men een woning ontruimen?

Noord-Holland heeft hier veel vraag naar en wij leggen u graag uit waarom mensen hun woning laten ontruimen.

Professionele woningontruiming in Noord Holland

Af en toe komt het voor dat iemand een plotselinge verhuizing heeft en geen tijd heeft om het huis leeg te halen en netjes op te leveren. Vaak worden de spullen bij zo een verhuizing ook niet meeverhuisd. Soms betreft het ook een geschil tussen de verhuurder en huurder. In dit geval wil de verhuurder de bewoner dan uit huis laten plaatsen. Redenen hiervoor kunnen zijn: een eventuele huurachterstand of bijvoorbeeld overlast. Wat wij als ontruimingsbedrijf ook weleens moeten doen is een wietplantage ontruimen. Hierbij heeft de politie een wietplantage opgerold en moet de woning zo snel mogelijk leeggehaald worden. In zulke gevallen mag een woning nooit zomaar ontruimd worden en is er een ontruimingsvonnis van de rechter nodig.

In Nederland mag iemand natuurlijk niet zomaar zijn/haar huis uit worden gezet zonder geldige reden. Daarom zal de rechter naar de situatie moeten kijken om goed te kunnen beoordelen wie er in zijn/haar recht staat. Zodra de ontruimingsvonnis binnen is mag men beginnen met het ontruimen van de woning. Een speciale situatie waarbij een woning wel direct ontruimd mag worden is bij een overlijden. Noord-Holland is bijvoorbeeld een regio waarbij wij vaak een seniorenwoning ontruimen. Bij een overlijden is geen ontruimingsvonnis nodig, omdat de woning zo snel mogelijk ontruimd moet worden zodat het in originele staat aan de volgende verhuurder opgeleverd kan worden. Zo kan de nieuwe huurder er zo snel mogelijk zijn/haar intrek nemen.

Wie is er verantwoordelijk voor de woningontruiming?

Wie er verantwoordelijk is voor een woningontruiming ligt natuurlijk aan de situatie. Bij een verhuizing is de bewoner zelf verantwoordelijk. Gaat het om een geschil tussen de verhuurder en bewoner? Dan is de verhuurder na het ontvangen van de ontruimingsvonnis er verantwoordelijk voor dat het huis zo snel mogelijk leeg wordt gehaald en moet deze dan bezemschoon opleveren aan de nieuwe huurder. In een overlijdensgeval is dit een ander verhaal. Wie er verantwoordelijk is voor de ontruiming van een overleden vriend of familielid kan verwarrend zijn voor de nabestaanden. Dit is natuurlijk meer dan logisch, want dit maak je gelukkig bijna nooit mee. Wie er in dit geval verantwoordelijk is hangt af van verschillende factoren, maar in de eerste instantie zijn de erfgenamen verantwoordelijk voor de ontruiming. Een belangrijke factor dat bepaald wie er verantwoordelijk is om de woning te ontruimen is het testament. Is er geen testament opgesteld door de overledene? Dan zal het Nederlandse wettelijke erfrecht gevold worden. Hierin staat dat in dit geval de echtgenoot, geregistreerd partner of de bloedverwanten erven. Zo kan er onderling besproken worden wie deze taak op zich neemt. Is er wel sprake van een testament van de overledene? Dan staat hier natuurlijk duidelijk in vermeld wie de erfgenaam is. Deze is dan verantwoordelijk voor de ontruiming.

Een woningontruimer inschakelen

Wanneer nabestaanden het huis van een overleden dierbare moeten ontruimen is dit erg moeilijk. De emotionele betrokkenheid is te groot. U bent net iemand verloren en u bent ook erg verdrietig. Ondertussen moet u allemaal dingen regelen voor bijvoorbeeld de uitvaart. Veel mensen kunnen dit niet aan en dit begrijpen wij ook volkomen. Ook is het moeilijk om al die dierbare spullen in een huis op te ruimen. Hierbij komen al die herinneringen naar boven. Voor nabestaanden is een ontruiming dus niet alleen een lastige en tijdrovende klus, maar is het ook een emotioneel zware periode. Daarom kiest men vaak voor een professionele woningontruiming. Wij nemen de ontruiming voor u uit handen en zullen hierbij de meest vervelende klussen voor u uitvoeren. SOS is actief in heel regio Noord-Holland.

Professionele ontruimers

Soms kiest men er toch voor om zelf een ontruiming uit te voeren. Helaas komen ze er dan gaandeweg achter dat het allemaal toch niet zo makkelijk blijkt te zijn als gedacht. Een ontruiming is niet alleen een huis leeghalen. Een huis ontruimen betekent ook dat de woning terug naar de originele staat moet. Hierna kan het pas bezemschoon opgeleverd worden. Nadat de woning leeggehaald is zullen wij kijken naar de eventuele herstelwerkzaamheden die nodig zijn. Dit kunnen kleine herstelwerkzaamheden zijn zoals bijvoorbeeld de gaten in de muren vullen en lampen verwijderen. Maar willen wij netjes de woning opleveren? Dan moet er misschien wat meer gebeuren. Het ligt natuurlijk aan de staat van de woning die mensen in Noord-Holland laten ontruimen. Soms moet er bijvoorbeeld nicotineaanslag verwijderd worden als er in de woning gerookt is. Hierbij moeten we dan ook vaak de muren weer verven. Ook moeten wij vloerbedekking verwijderen, omdat de verhuurder dit meestal eist bij de oplevering. Als ervaren ontruimingsbedrijf weten wij vaak wat de verhuurder als eisen gesteld heeft. Deze kunt u ook in het huurcontract terugvinden. Na alles uitgevoerd te hebben, ook de kleine reparaties, worden de vloeren geveegd en zullen wij beginnen aan de grondige schoonmaak. De keuken, wc en badkamer moeten na jaren gebruik natuurlijk wel een diepe reiniging krijgen. Hierna kunnen wij de de woning bezemschoon opleveren.

Wat gebeurd er met uw inboedel bij een professionele huisontruiming?

Bij een ontruiming moeten wij ook de inboedel opruimen. Wat er met de spullen gebeurt is uw persoonlijke keuze. U kunt de overtollige inboedel laten opkopen, het tijdelijk opslaan in een opslag, het doneren aan een goed doel of gewoonweg weggooien. SOS kan als professioneel ontruimingsbedrijf ook uw complete inboedel opkopen. Hierbij taxeren wij de waarde van de spullen en kijken wij of er bruikbare spullen tussen zitten. Hierbij zullen wij de prijs die wij voor uw inboedel betalen in mindering brengen op uw rekening. Wilt u het toch liever doneren? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de lokale kringloop. Zij komen het dan gratis ophalen. Is het allemaal oude inboedel en wilt u het toch weggooien? Dan zullen wij het voor u afleveren bij de speciale afleverpunten. Zo kan alles netjes gerecycled worden. Zoals u ziet is het aan u wat er met de inboedel gebeurt. Onze ontruimers voeren alles netjes naar uw wens uit.

Overigens hoeft u zich geen zorgen te maken over persoonlijke bezittingen. Onze ontruimers zijn zeer discreet. Komen wij tijdens het ontruimen nog waardevolle spullen of belangrijke documenten tegen? Dan wordt er meteen contact met u opgenomen.

Met spoed een woning in Noord-Holland ontruimen

Het komt vaak voor dat er een spoedboeking in Noord-Holland nodig is. Er zijn veel situaties waarbij men niet heeft gerekend op een woningontruiming. Senioren die overlijden bijvoorbeeld of andere nabestaanden. Misschien had u het niet verwacht, maar heeft de rechter toch een ontruimingsvonnis afgegeven. Alles is mogelijk. Een ding wat wij u kunnen vertellen is dat u zich geen zorgen hoeft te maken wanneer u plots uw woning moet ontruimen.

Misschien heeft u in paniek al op het internet gezocht naar ‘huisontruiming Noord-Holland’ en heeft u niet heel veel kunnen vinden. Geen zorgen, u kunt bij SOS op het allerlaatste moment nog een spoedboeking maken. Onze ontruimers werken zo flexibel mogelijk. Hierdoor kunnen onze collega’s op kantoor op het laatste moment nog wijzigingen aanbrengen in onze planning waardoor wij tijd voor u vrij kunnen maken. Daarom is het verstandig om in zo een situatie zo snel mogelijk telefonisch contact met ons op te nemen. Dan kunnen we samen kijken wat wij voor u kunnen betekenen en kunnen wij er ook voor zorgen dat wij zo snel mogelijk ter plaatste zullen zijn.

Gratis offerte

Voor een goedkope ontruiming bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hanteren altijd scherpe prijzen en zo zorgen wij er ook altijd voor dat de woning netjes opgeleverd wordt na een huisontruiming. SOS is een professioneel ontruimingsbedrijf. Noord-Holland en omstreken is waar wij graag werkzaam zijn. Wilt u weten hoeveel het kost om uw huis bezemschoon op te leveren? Dan kunt u bij ons altijd een gratis offerte aanvragen. Dit is helemaal vrijblijvend en u zult hierbij ook nog nergens aan vastzitten. Neem daarom direct contact met ons op via de website. Telefonisch mag uiteraard ook altijd!

Ontruimbedrijf inhuren?

U kunt het beste online een gratis offerte aanvragen. U zit dan niet meteen vast aan verplichtingen, maar kunt u zo wel de kosten bekijken. Wanneer u extra wensen heeft kunt u ook altijd telefonisch contact met ons opnemen.